perjantai 30. lokakuuta 2015

Nokian Renkailta hyvä tulos

Nokian Renkaat julkaisivat tänään 3Q osavuosikatsauksensa. Kurssi on tätä kirjoittaessa yli 16 % nousussa. Jälleen kerran omat sormet syyhyävät myyntinapilla, mutta aion malttaa mieleni. Uskon buy & hold strategian nimeen, koska en usko kykeneväni ennustamaan tulevaa kurssikehitystä.

Osavuosikatsaus ylitti odotukset ja etenkin kannattavuus oli erinomainen. Nokian Renkaiden liikevoittoprosentti kolmannella kvartaalilla oli hurjat 23,3 % verrattuna viime vuoden 22,0 %. Vaikka Nokian Renkaiden 3Q:n liikevaihto onkin pienentynyt 5,1% , niin liikevoitto kasvoi silti 0,3 % 72,4 miljoonaan euroon verrattuna edellisvuoteen.

Osittain hyvää tulosta vauhdittivat halvat raaka-aineet, mutta yhtiö on myös onnistunut hyvin mukautumaan Venäjän markkinan haasteellisuuteen. Tulevaisuus näyttää omasta mielestäni positiiviselta ja uskon kannattavaan kasvuun. Erityisesti Venäjän tilanteen parantuessa yhtiöllä on mielestäni suuri potentiaali.

Mitä mieltä te olette Nokian Renkaista?

3 kommenttia:

  1. Harmittaa ettei tullut yhtiötä enempi hankittua. Hieman ostin nordnetin euron päiviltä mausteeksi. Ei ole oikein ikinä tullut tarpeeksi perehdyttyä yhtiöön. On kyllä ostoksen jälkeen pärjännyt parhaiten salkussa.

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos kommentista. Nämä positiiviset tulosvaroitukset ovat kyllä aina mukavia. Toisaalta pitää muistaa, että kyseessä oli yhden kvartaalin tulos, jolla ei pitkässä juoksussa ole merkitystä juurikaan. Uskon silti Nokian renkaiden pitkän tähtäimen menestykseen.

    VastaaPoista