tiistai 15. joulukuuta 2015

Osto: Kinder Morgan, KMI

Ostin eilen 100 kpl Kinder Morgania (KMI) hintaan $15,675 / kpl. Kulujen jälkeen yksi osake maksoi noin 14,42€ / kpl. Käytin hankintaan Nordnetin superluottoa velkavipuna.

Kinder Morganin bisnes on kärsinyt energian matalasta hintatasosta. Täytyy silti huomioida, että KMI on silti kannattava, joskin raskaasti velkainen liiketoiminta. Osingon leikkaus romahdutti mielestäni kurssia liikaa osinkosijoittajien myydessä omistuksiaan. Osingon leikkaus antaa johdolle huomattavasti helpomman tilanteen velan hallintaan. Uskonkin, että osinko saadaan muutaman vuoden jälkeen hilattua ylöspäin ja näen kurssissa merkittävästi nousupotentiaalia. Sijoitus on toki aika riskipitoinen. Mitä mieltä lukijat ovat KMI:n tilanteesta?

4 kommenttia:

 1. Itse olen juuri osinkosijoittaja ja siksi myin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, huomasin postauksesi. Minä en aio olla niin ehdoton osingonkasvun suhteen. Jännä nähdä 5 vuoden päästä kumman taktiikka oli parempi KMI:n suhteen :)

   Poista
 2. Itse aloitin sijoittamaan myös Kinder Morganiin kurssin pudotessa kuin kivi. Tuo 15.675 on varmasti hyvä hinta pidemmän päälle. Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kävi itseasiassa niin, että alkoi kaduttamaan tuo osto. Liikaa riskiä 100% velkavivulla hankittaessa. Täytyy ottaa itseään niskasta kiinni ja sijoittaa vähän kurinalaisemmin. Tästä ajattelin kirjoittaa joku päivä, heti kun vain saan aikaiseksi :).

   Myin siis tuon position pienellä voitolla, mutta pääasia on, että sijoitukset vastaavat omaa riskinsietokykyä.

   Kiitos kommentista ja hyvät uudet vuodet!

   Poista