torstai 5. maaliskuuta 2015

Tavoitteet maaliskuu 2015

Kuten helmikuun katsauksessa kirjoitinkin, niin kuukausi meni enemmän tai vähemmän sairastelujen vuoksi penkin alle. Myöskin kulut olivat liian korkeat, vaikkakin kertaluontoisia suuria kuluja olikin paljon. Olen nyt pitänyt neljän kuukauden ajan kirjaa meidän tuloista ja menoista, joten ajatuksissa olisi tässä kuussa luoda tarkempi katsaus kulupuoleen ja miettiä ensi kuulle paikkoja missä voi vähän kiristää vyötä tulevina kuukausina.

Sijoituspuolella tyydyn vain odottelemaan ja seurailemaan tilannetta. Mediassa ja blogeissa on jo jonkin aikaa ollut puhetta kuplasta, joten uskon, että on vain ajan kysymys, että milloin korjausliike tulee. Pyrin välttämään myyntejä ja pidän myös ylimääräiset ostot jäissä. Kuukausisijoitukset Seligsonille ja Nordnetin ETF:iin ja superrahastoihin saavat jatkua normaalisti ja ylimääräiset käteiset salkkuun odottamaan dippiä.

Liikunnan puolesta en aseta niin tiukkoja tavoitteita, kuin aiemmin, sillä haluan ensin saada itseni kokonaan terveeksi. Koska lumet ovat lähteneet sulamaan ennätysnopeasti ja lenkkipolut alkavat olla sulana, niin ajattelin ottaa tavoitteeksi aloittaa lenkkeilyn. Juokseminen on aina ollut itselleni jotenkin vastenmielistä puuhaa, enkä ole koskaan sitä kauheasti harrastanut. Viime vuosina on kuitenkin tullut mieleen ajatus, jos sitä joskus pystyisi juoksemaan maratonin ja sitä ei ihan kylmiltään voi juosta :). Tänä kesänä haluaisin jo juosta puolimaratonin, mutta siihenkin tarvitaan paljon harjoituskilometrejä lenkkipoluilla.

Remontin osalta nyt pitää vain ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa hommiin. Alan kyllästyä omaan saamattomuuteeni tässä.

Tässä tavoitteet maaliskuulle:

- Sijoituksiin uutta pääomaa 500 €
- Säästöprosentti 25 %
- Juosta 25km
- Remontti käyntiin
- Kulutuksen tarkastelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti