keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Putoava puukko vai kurssipohjat?

Venäjän tilanne on aiheuttanut aikamoisen paniikin tällä viikolla. Öljyn hinnan lasku ja länsimaiden pakotteet ovat ajaneet Venäjän talouden erittäin ahtaalle. Venäjän keskuspankin koron nosto 10,5 prosentista 17 prosenttiinkaan ei auttanut kuin hetkellisesti, jonka jälkeen rupla jatkoi romahtamistaan. Joskin sentään eilisistä huipuista jolloin eurolla sai lähes 100 ruplaa on pikkuisen tultu alaspäin.

Itse taisin tarttua putoavaan puukkoon, kun ostin Elisan myyntirahoilla pienen siivun Nokian Renkaita kulut huomioiden hintaan 22,58, jonka kurssi onkin aika jyrkästi laskenut. Omasta mielestäni markkinat panikoivat, mutta täytyy myöntää etten uskonut ihan näin suureen paniikkiin markkinoilla. Pitkässä juoksussa uskon edelleen, että Nokian Renkaat tuottavat paremmin kasvuyhtiönä kuin Elisa, varsinkin kun Elisa oli mielestäni aika korkealle arvostettu. Toki nykyinen tilanne aiheuttaa hieman huolia, kun Nokian Renkailla iso osa tuotannosta tapahtuu Venäjällä.

Olen koittanut tehdä pieniä ostoja Seligsonin Russian Prosperity rahastoon aina, kun markkinat ovat laskeneet lisää. Aika näyttää miten tässä hommassa loppupeleissä käy, mutta paniikki Venäjällä on sen verran kova, että uskoisin ratkaisun suuntaan tai toiseen tapahtuvan lähiaikoina. Toivon mukaan nyt aletaan olla siinä pisteessä, että veri virtaa kaduilla ja kurssipohjat alkavat olla käsillä.

Tästä kaikesta on taas oppinut sen, että kun ei ole osaamista, niin kannattaisi pysyä vain indekseissä. Tuotto on parempi ja sitähän tällä sijoitustoiminnalla haetaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti